Koray Avcı’nın En Çok Sevilen Şarkıları

Koray Avcı, 1 Ocak 1984 Ankara doğumludur. Her ne kadar şivesi Ankara ile özdeşleşmiş olsa da baba tarafından Erzincanlı olduğu değiştirilemez bir gerçektir. Çocukluğundan bugüne resim ve müziğe karşı aşırı bir ilgi duyan sanatçı şarkı yorumculuğunun yanı sıra beste yazarlığı ve şarkı yorumculuğuda yapmaktadır. 2008 yılında Muğla Üniversitesi Fizik bölümünü kazanan Koray Avcı, her ne kadar ressam olmak istesede şarkıcılıktan yana seçimini kullanmıştır. Müzik kariyeri Ankara’nın bazı sokaklarında şarkı söylerek başlamıştır.

Üniversiteyi kazanmasının ardından ressamlık hayali bir nebzede olsa arkaplanda kalsa da eğitim öğretimine fizik bölümünde devam etme kararı almıştır. 2010 yılında Muğla Üniversitesinde öğrenim görmeye devam ederken Acun Ilıcalı tarafından sunulan Yeteneksizsiniz Türkiye programında Beatbox performansı sergileyip ikinci tura kadar yükselmiş başarmasına rağmen bu yarışmanın devamını getirememiş ve bir sonraki turda elenmiştir. Elenmesine rağmen katıldığı bu yarışma Sesi Gülen Adam Koray Avcı’nın hayatında adeta bir dönüm noktası olmuştur. Yanına bir arkadaşını alarak tamamen bir diğer hayali olan şarkıcılığa adım atmıştır. Bu süre zarfında okulunu bitirerek Ankara’ya kesin dönüş yapmıştır.

Bu sıralar daha önce sahne aldığı hiçbir mekanda Koray Avcı’ya yer verilmemesi sebebi ile 2012 yılında metro ve sokaklarda şarkı söylemeye devam etmiştir. Bir gün Koray Avcı metroda şarkı söylerken onun videosunu çeken bir kişinin internette paylaşmasından sonra adeta dijital medyada tıklanma rekorları kırarak yoğun ilgiye mâruz kalmıştır. Yıllar geçtikçe çok fazla sevilmesinden dolayı yurt içi ve yurt dışında birçok sahne performansı göstererek daha fazla sevilmiştir. Koray Avcı – Aşk Sana Benzer şarkısını mükemmel sesi ile birleştirdikten sonra yapmış olduğu coverlar çok büyük ölçüde ilgi odağı haline geldi. İstanbul’da vermekte olduğu bir konser esnasında Dokuzsekiz Müzik’in sahibi olan Ahmet Çelenk ile tanışması profesyonel müzik hayatına atacağı ilk adım olmuştur.

Eski sanatçılardan biri olan Edip Akbayram’ın en sevilen müziklerinden biri olan Koray Avcı Gittin Gideli (Akustik) adlı şarkı Sesi Gülen Adamın hayranları tarafından çok sevilerek dijital medyada tıklanma rekorları kırmıştır. Profesyonel müzik hayatına her zamanki gibi devam etmekte olan Koray Avcı, birçok coğrafyada konserlerine devam ederken aynı zamanda hayranları için birçok şarkı yapmaya devam etmektedir. Koray Avcı şarkıları birbirinden güzel birçok parçayı içerisinde barındırmaktadır. Özellikle bu paragraf içerisinde bahsettiğimiz Gittin Gideli adlı şarkının akustik performansı birçok dinleyici tarafından beğeni kazanmış ve listelerde üst sıralara taşınmıştır. Kral Pop aracılığı ile yapılan akustik programda bu şarkının tüm çekimleri yapılmıştır.

İşte Koray Avcı’nın En Çok Sevilen Şarkıları

Şarkıcının coverlar ile beraber birçok parçası bulunmaktadır. Özellikle Aşk Sana Benzer adlı parçayı mükemmel bir şekilde cover yaparak dinleyicilerine en iyi müzik ziyafetini yaşatıyor.

  • Yazımı Kışa Çevirdin (Leylam)
  • Sen
  • Yanımda Sen Olmayınca
  • Senin İçin Değer
  • Kim Bilir
  • Asi ve Mavi
  • Yine Aylardan Kasım
  • Unutamam Seni
  • Diz Dize
    Sonra Dersin Ki (Sigara)
  • Aşk Sana Benzer
  • Adaletin Bu Mu Dünya
  • Hoş Geldin
  • Selam ve Sevgiler (Şiir)
Comments (0)
Add Comment